Sara Wohlin Zerpe - What you said

  • Black Instagram Icon
  • Spotify
Uvberget_Pressbild_2_Johan Markusson.jpg

Foto: Johan Markusson

Uvberget fantiserar och funderar kring det sommarstugeområde bandet bildades. Kring märkliga karaktärer, både fiktiva och på gränsen till verkliga som kanske valt att bosätta sig utanför samhällets standardiserade strukturer utan el och rinnande vatten. Uvberget är nu aktuella med singeln 'Min passion' som släpps den 3 juni.

Uvberget är en duo bestående av Mats Ljus och Magnus Sätterström. De lärde känna varandra i diset från galonbyxor i torkskåp när deras barn gick på samma förskola i Bredäng i Stockholm. 2016 skaffade duon varsin sommarstuga utanför Eskilstuna, och i krypgrunden under en av stugorna bestämde sig Ljus och Sätterström för att starta ett sommarstugeband.

 

Singeln ’Min passion’ släpps 3 juni och är ett praktexempel på en iakttagelse av en sådan karaktär. Singeln beskriver en man med en fascination för specifika klädesplagg – en fascination som sträcker sig långt utanför normernas gränser – och begreppet objektofili utforskas på ett djupare plan. Mannens tvångsmässiga behov att lista olika tröjvariationer och skriva låtar om dess romantiska och sexuella kraft skvallrar om hans komplexa relation till social närhet och samliv.

Singeln är skriven och producerad av Uvberget, med ett organiskt, skört och lekfullt sound som plockar influenser från såval indie och folkmusik med texter som rör sig i Kjell Höglunds diskbänksrealistiska, stundvis ironiska och absurda universum. 
 

The Chickpeas Band - I've Been Here Before

Release: November 13, 2020

Label: BD Pop / DigiNorth

Lyrics / Music: Elin Grunditz, Emil Kårén, Lina Larsdotter Åström

Production: The Chickpeas Band & Viktor Fagerlund

Mix: Gustav Afsahi

Master: Cosmos

Press contact: Filip Lundgren, Septembernatt PR - filip@septembernatt.se

omslag_Uvberget_Min passion.jpg