top of page

Sara Wohlin Zerpe - What you said

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Spotify
P1000142.jpg

Photo: Tove Jacobsson

"Like driving too fast in a full snowstorm"

Den 9 april släpper Division 7 "Sensöndageftermiddag" – den andra singeln från kommande, crowdfundade EP:n "Bered en plats för...". Singeln markerar ett tydligt kliv framåt i Division 7:s ständigt växande ljudlandskap.

Från den ensamma gitarren i inledningen växer Sensöndageftermiddag sakta men säkert till ett indieanthem av episka mått, där Moog-synthar, saxofon, spikpiano och distade gitarrslingor samsas kring desperat sång om ångestfyllda samtal under veckans mest känsloladdade stund – en sen söndag eftermiddag. 

Division 7 beskriver själva låten som "soundtracket till att brytas ned men i slutändan komma ut starkare på andra sidan". 

När Division 7 gick från anonym duo till ett fullskaligt band för några år sedan var Sensöndageftermiddag en av de första låtarna som plockades upp från Dara Khudaidas och Max Söderholms kista av låtar som de skrivit tillsammans under drygt tio års tid. Låten har funnits med i bandets setlist sedan starten och har kommit att bli en klar livefavorit hos publiken, trots att den tidigare inte släppts. 

Division 7:s energifyllda första singel från den kommande EP:n - "Majorna" - slog ner som en bomb och väckte indiesverige till liv efter det slumrande musikåret 2020. Sedan releasen 5 mars har Majorna gått varm på flera av landets studentradiostationer, spelats i P3 och beskrevs bland annat som "Det bästa jag hört av bandet hittills" av Vakentimmar och som "...att Hurula och Florence Valentin gått in i studion och haft efterfest ihop" i podcasten Musikrådet. 

Mycket talar för att Division 7 är DIY-bandet med landets mest hängivna supportrar. Ett exempel på det är att inspelningen av den nya EP:n finansierades på bara sex dagar av bandets lyssnare genom en crowdfundingkampanj, där de tillsammans bidrog med drygt 20.000 kronor. 

Resultat blev EP:n "Bered en plats för..." – fem spår indierock med nerv, allsångsrefränger och mer episka inslag än vad vi tidigare hört från Stockholmssextetten. 

EP:n "Bered en plats för..." släpps den 21 maj via Septembernatt Records.

The Chickpeas Band - I've Been Here Before

Release: November 13, 2020

Label: BD Pop / DigiNorth

Lyrics / Music: Elin Grunditz, Emil Kårén, Lina Larsdotter Åström

Production: The Chickpeas Band & Viktor Fagerlund

Mix: Gustav Afsahi

Master: Cosmos

Press contact: Filip Lundgren, Septembernatt PR - filip@septembernatt.se

sensöndageftermiddag-d7-small.jpg
bottom of page