Sara Wohlin Zerpe - What you said

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Spotify
Pressbild18, foto_ Agnes Erlandsson.jpg

Foto: Agnes Erlandsson

Den 8 april släpps singeln ’Natten & dagen', andra singeln från Hugo Holkes debutalbum ’Tordyvel’ som släpps i maj 2022.

Låtarna på ’Tordyvel’ kan dels tolkas var för sig, men i sin helhet finns en tanke kring låtordningen, som öppnar upp ännu ett lager och berättar en historia om en ensamstående pappa med sina två döttrar. ’Natten & dagen’ är en kärlekshistoria några år in i berättelsen, då pappan gifter om sig. Han är natten, hon dagen. Kombinationen blir perfekt.

The Chickpeas Band - I've Been Here Before

Release: November 13, 2020

Label: BD Pop / DigiNorth

Lyrics / Music: Elin Grunditz, Emil Kårén, Lina Larsdotter Åström

Production: The Chickpeas Band & Viktor Fagerlund

Mix: Gustav Afsahi

Master: Cosmos

Press contact: Filip Lundgren, Septembernatt PR - filip@septembernatt.se

Hugo Holke debuterade i mars med singeln ’Oro’ som beskrevs av Tinsel Music Magazine som ”ett resultat som hittar den där balansen av sårbar kreativitet som skär i hjärtat” och uppmärksammades även i segmentet Nöjesguidens Favoritlåtar på releaseveckan, där Hugo även fick pryda omslaget. ’Oro’ plockades även upp av Spotify på New Music Friday Sweden. 
 

Låten ’Natten & dagen’ är en gåva till min pappa som jag fick möjlighet att spela på hans bröllop”, berättar Hugo Holke om nya singeln.

Med ett unikt melodispråk och en expressiv lyrik målar Holke upp världar, lika råa och vackra som naturen själv. Med inspiration från poesi, bildkonst och folkmusik, skapar han mångfacetterade låtar med texter som omsorgsfullt sammanflätar gammal svensk folktro och tidlösa känslor.

 

I produktionerna blandas finstämda organiska instrument med experimentella element i en ljudbild som öppnar upp nya lager och upplevelser vid varje genomlyssning. Den återkommande nylongitarren för tankarna till Jose Gonzales, och de emellanåt storslagna arrangemangen för tankarna till Bon Iver, kombinerat med poetiska texter med influenser som Gustaf Fröding och Edith Södergran.
 

Hugo Holke växte upp i Göteborg och Jönköping omgiven av musik, vilket har gjort skapandet till en grundsten i Hugos liv. Studier i flertalet musikskolor, en instrumentmakare till far och en outtröttlig sökan och nyfikenhet har givit honom förutsättningarna att utveckla sitt hantverk. 
 

Hugo Holkes debutalbum ’Tordyvel’ släpps 13 maj 2022 via Septembernatt Records.

Los amantes, Natten _ Dagen.jpg

Pressurklipp 'Oro' (släppt 11 mars 2022)

Nöjesguidens Favoriter - omslag + kort recension
New Music Friday Sweden - spellisteaddering
Tinsel Music Magazine - recension "ett resultat som hittar den där balansen av sårbar kreativitet som skär i hjärtat, med professionellt skapande"
Wahwah.se - recension

HYMN - Veckans FYND - cover + kort recension

PiteFM - rotation v. 11
Popmuzik - intervju + artikel

Vakentimmar - recension "Man lyssnar och känner hur något brister. Kanske är det Hugos röst. Kanske mitt hjärta. Kanske både och."

482MHz - recension "Kan det vara så att Sverige äntligen fått en motsvarighet till Justin Vernon?"

Bekräftad media som ej ännu publicerats: 

P3 Chillmix - spelas i programmet lördag 26 mars