top of page

Sara Wohlin Zerpe - What you said

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Spotify
Pressbild12, foto_ Agnes Erlandsson.jpg

Foto: Agnes Erlandsson

Hugo Holke debuterar den 11 mars med singeln ’Oro’, hämtad från albumet ’Tordyvel’ som släpps våren 2022.


Med ett fängslande arrangemang och ett gitarrspel som flödar genom låten fångar ’Oro’ upp fragment av känslor och tankar som ligger och skvalpar under ytan.

"Oro är en låt jag själv inte förstår mig på ännu, men den betyder mycket för mig. För mig är det som underliggande känslor som sakta vecklas ut för varje gång jag spelar den.” berättar Hugo själv om singeln.


Med ett unikt melodispråk och en expressiv lyrik målar Holke upp världar, lika råa och vackra som naturen själv. Med inspiration från poesi, bildkonst och folkmusik, skapar han mångfacetterade låtar med texter som omsorgsfullt sammanflätar gammal svensk folktro och tidlösa känslor.

 

I produktionerna blandas finstämda organiska instrument med experimentella element i en ljudbild som öppnar upp nya lager och upplevelser vid varje genomlyssning.

 

Den återkommande nylongitarren för tankarna till Jose Gonzales, och de storslagna arrangemangen för tankarna till Bon Iver, kombinerat med poetiska texter med influenser som Gustaf Fröding och Edith Södergran.


Hugo Holke växte upp i Göteborg och Jönköping omgiven av musik, vilket har gjort skapandet till en grundsten i Hugos liv. Studier i flertalet musikskolor, en instrumentmakare till far och en outtröttlig sökan och nyfikenhet har givit honom förutsättningarna att utveckla sitt hantverk.


Hugo Holkes debutalbum ’Tordyvel’ släpps 13 maj 2022 via Septembernatt Records.

The Chickpeas Band - I've Been Here Before

Release: November 13, 2020

Label: BD Pop / DigiNorth

Lyrics / Music: Elin Grunditz, Emil Kårén, Lina Larsdotter Åström

Production: The Chickpeas Band & Viktor Fagerlund

Mix: Gustav Afsahi

Master: Cosmos

Press contact: Filip Lundgren, Septembernatt PR - filip@septembernatt.se

Oro cover.jpg
bottom of page