top of page

Sara Wohlin Zerpe - What you said

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Spotify
D7 EP Pressbild.JPG

"Like driving too fast in a full snowstorm"

Den 21 maj är Division 7 tillbaka med sin tredje efterlängtade EP ”Bered en plats för…” - en samling låtar som satts på tejp tack vare en lyckad crowdfundingkampanj. På bara sex dagar fick Division 7 ihop det kapital som behövdes för att finansiera inspelningen av fem låtar i Svenska Grammofonstudion i Göteborg, något som talar för att Division 7 är DIY-bandet med landets mest hängivna supportrar.

The Chickpeas Band - I've Been Here Before

Release: November 13, 2020

Label: BD Pop / DigiNorth

Lyrics / Music: Elin Grunditz, Emil Kårén, Lina Larsdotter Åström

Production: The Chickpeas Band & Viktor Fagerlund

Mix: Gustav Afsahi

Master: Cosmos

Press contact: Filip Lundgren, Septembernatt PR - filip@septembernatt.se

”Bered en plats för…” är indierock med nerv, allsångsrefränger och mer episka inslag än vad vi tidigare hört från Stockholmssextetten.

 

Division 7 målar med en bred palett av instrument där saxofoner, åttiotalssynthar, orgel och fuzzgitarrer samsas. Den tydliga röda tråden är den live-känsla som bandet åstadkommer i studion, tillsammans med Dara Khudaidas skarpa texter och allt mer omisskännliga uttryck. 

Fokusspåret tillika öppningsspåret ”Gasolin’” är bilåkar-indie i dess mest förfinade form. Ungefär som om Fleetwood Mac bytt ut skinnjackorna mot randiga tröjor. 

Vi ville göra den ultimata roadtrip-låten, distinkt rock som samtidigt känns svävande och luftig”, säger bandet själva om Gasolin´.

De två singlarna från EP:n, ”Majorna” och ”Sensöndageftermiddag” fick ett överväldigande mottagande, och har bland annat spelats i P3, gått varma på landets studentradiostationer och beskrivits som "...att Hurula och Florence Valentin gått in i studion och haft efterfest ihop" i podcasten Musikrådet och som ...rivig indierock med ångestfylld sång och starka refränger” av Wahwah.se.

Division 7 förekom länge som duo i det fördolda när Dara Khudaida och Max Söderholm började skriva låtar ihop under gymnasiet år 2008. Dryga åtta år senare, 2016, tog bandet form när fyra ytterligare medlemmar anslöt och bildade det som idag är Division 7, den bredbenta indiemaskinen som enligt Tinsel Music Magazine är "...ett band som håller den svenska indiescenen vid liv".

"Bered en plats för..." släpps på vinyl, CD och digitalt den 21 maj via Septembernatt Records.

Bered en plats för - omslag.jpg
bottom of page